Contacteer ons
Fietserij Lede

De Fietserij komt naar Lede!

Het station in Lede krijgt een nieuwe invulling. Je kan er geen treintickets meer kopen maar binnenkort wel een fiets! In februari 2023 opent de Fietserij hier namelijk een nieuw pand.

Sociale tewerkstelling centraal

Francis Mertens, directeur: “De Fietserij is al meer dan 6 jaar een gevestigde waarde in het Cimorné gebouw in Aalst. Klanten kunnen bij ons hun fiets laten herstellen, een fiets kopen en ook bedrijven kunnen bij ons terecht. Als onderdeel van Stroom vzw staat hier sociale tewerkstelling centraal. Net als bij Kringwinkel Stroom zijn de mensen die bij de Fietserij werken, personen die moeilijk werk vinden op de gewone arbeidsmarkt. We stellen bijvoorbeeld vluchtelingen tewerk maar ook mensen die geen of weinig school hebben gevolgd. Bij ons krijgen zij een opleiding om dan na een aantal jaar door te stromen naar een job in het gewone arbeidscircuit.”

Kwaliteitsvol en professioneel werk

Dat onze medewerkers kwaliteitsvol en professioneel werk leveren, dat bewijst het grote aantal klanten in Aalst. Tom Calloens, coördinator: “Fietsen heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Ook wij merken dat steeds meer mensen de weg vinden naar onze zaak. Toen we de kans kregen om in dit stationsgebouw een extra winkel te openen, hebben we niet lang getwijfeld. Net als bij een gewone fietsenmaker, kan je bij ons terecht voor herstel van je fiets, of het aankopen van een nieuwe fiets. Wat ons unieker maakt, is dat we ook tweedehandsfietsen verkopen of dat je bijvoorbeeld een fiets op maat kan laten maken. Daarnaast kunnen ook bedrijven bij ons terecht voor leasing.”

Win-win situatie

Het is een win-win situatie want ook de gemeente Lede haalt er voordeel uit. De stationsomgeving, die er vrij verlaten bijligt sinds de sluiting, krijgt een mooie invulling met meerwaarde voor de Ledenaars. Voor de fietspendelaars is er als extra bonus een propere fietsenstalling. En bij fietspech wordt je fiets ter plaatse hersteld zodat die rijklaar is wanneer je ’s avonds terug thuis komt.

De opening van Fietserij Lede is voorzien in februari 2023! Volg ons via sociale media en je bent als eerste op de hoogte!