Contacteer ons

Wie we zijn

De Fietserij heeft het DNA van Stroom vzw,  een sociaal economiebedrijf  dat zorgt voor doorstroom van goederen én mensen. Werk is één van de belangrijkste doelstellingen van Stroom vzw. En dan vooral werk voor wie weinig kansen heeft op de arbeidsmarkt. Ontdek hoe Stroom werkt in onze bedrijfsfilm

Lokaal vakmanschap & sociale tewerkstelling

Een groot deel van de mensen die bij ons werken hebben al een lange weg afgelegd. Om uiteenlopende redenen vinden ze moeilijk werk op de gewone arbeidsmarkt. Bij ons leren ze onder begeleiding van ervaren instructeurs nieuwe vaardigheden die hun jobkansen aanzienlijk vergroten.

Maximaal hergebruik

Ook wordt er in de Fietserij gewerkt met veel aandacht voor hergebruik. Tweedehandsfietsen en onderdelen, ingezameld via partner Kringwinkel Stroom en lokale gemeenten, worden hier klaargemaakt voor een tweede leven.

Cimorné, een unieke werkplek

Cimorné, voormalige glasslijperij en werkplek van de Fietserij, is zonder meer een uitzonderlijke plaats in het hart van Aalst. Het pronkstuk is de houten wielerpiste die centraal in de ruimte staat.

In dit unieke gebouw krijgt de Fietserij alle ruimte om te groeien en in te spelen op het toenemende aantal klanten voor fietsverhuur, -verkoop en -herstellingen. Cimorné biedt echter ruimte voor meer dan één onderneming en is een centrale ontmoetingsplaats voor creatieve ondernemers en hun klanten.

Het verhaal van Fahed.

Fahed vluchtte in 2016 voor de oorlog in Syrië. In België volgde hij zo snel mogelijk een opleiding Nederlands bij het CVO en een integratiecursus. Via het OCMW van Aalst startte hij als artikel 60 in maart 2018 bij de Fietserij. Meteen zijn eerste job in België!

“Dat was moeilijk want alles was nieuw maar na 3 maanden ging het al veel vlotter. Eerst mocht ik tweedehandsfietsen uit mekaar halen en alle herbruikbare onderdelen apart houden. Daarna leerde ik het onderhoud van de huurfietsen en vervolgens mocht ik meehelpen aan herstellingen. Mijn instructeur of mijn collega’s met veel ervaring toonden hoe het moest.

Ik doe het werk graag. Het is interessant met af en toe een uitdaging zoals bijvoorbeeld de elektrische fietsen, dat heb ik graag. Mijn leven is nu in België, ik heb de Belgische nationaliteit. Recent heb ik een appartement kunnen huren dankzij referentie van Tom, mijn werkverantwoordelijke, naar de huisbaas toe.

Door mijn ervaring hier heb ik al een nieuwe job met vast contract bij DOTT.

Ik zal daar kleine herstellingen doen van de steps en batterijen. Eerst alleen maar daarna in team. Ik ben blij dat ik in Aalst kan blijven.”